Elektroskulptura

Nova metoda zdravljenja celulita: ELEKTROSKULPTURA

Francoz Andre Lapasset, diplomirani fizioterapevt, bivši profesor pri ministrstvu za prosveto, znanost in kulturo, človek, ki je dobro poznal težave ženske postave in ki je stalno sodeloval z dermatologi, ginekologi in dietetiki, je iznajditelj metode Elektroskulpture, katera je unčikovita metoda zdravljenja “te nadležne bolezni kože imenovano celulit”. Kožo kot kompleksen in največji človeški organ s številnimi funkcijami, sestavljeno:

  • povrhnjica (epiderm),
  • usnjica (derm, globoka srednja plast kože),
  • podkožje (hipoderm).

Nepravilnosti v delovanju usnjice povzroči nastajanje celulita. Debelost je anomalija podkožja, saj ga sestavljajo neelastične maščobne celice. Obe deformaciji lahko obstajata istočasno ali pa ločeno.

Celulit je skupek manjših ali večjih sprememb v usnjici, ki lahko vodijo v izroditev te plasti kože. Te spremembe povzročajo celulit pri debelih kakor tudi pri vitkih ženskah (manekenkah, debeluškah, športnicah, ženskah, ki sedijo pri delu, ženskah od pubertete do menopavze).

RAZVOJ

Okolje, ki se imenuje tudi osnovna substanca, v kateri so potopljene celice usnjice, se lahko spremeni, če se razpadajoče ali neraztopljene snovi ločijo od vode. Voda, ki ni več vezana (prosta voda na eni in snovi na drugi strani) povzroči proces, ki se imenuje “tvorjenje kosmičev”.

Kožne celiceodmirajo, namesto da bi se vsakih 40-45 dni obnavljale; lahko jih nadomestijo različne celice, ki potrebujejo manj hranilne osnovne substance in oblikujejo vlaknasto tkivo, imenovano tudi “pomarančna koža”.

Upočasnjena zamenjava odmrlih celic ovira nastajanje elastina, snovi, ki jo tvori pri normalnem delovanju usnjica. Zaradi zmanjšane količine elastina zgubi koža prožnost in postane uvela, valovita in progasta.

Premalo vezane vode (nevezana voda oz. odpadna voda) povzroči sušenje kože, zastajanje vode pa je nabreklost kože.
Razvoj celulita je torej odvisen predvsem od obsega sprememb v usnjici in ne od prostornine ali teže telesa, rezultati zdravljenje pa so odvisni od stanja obolenja v trenutku, ko z zdravljenjem začnemo.

REGENERACIJA

Obnovo celic je mogoče doseči samo z uravnavanjem in izboljševanjem delovanja metabolizma osnovne substance.

VZROKI

Kot celulit, bolezen kože, lahko pojmujemo vse tisto, kar škoduje normalnemu delovanju hranilnega okolja celic in celicam v tem okolju, zaradi česar nastajajo spremembe v koži.
Vzroki za nastajanje teh sprememb so zelo različni; bolezen, poškodbe, zdravila, preutrujenost, prevelika obremenitev, motnje v krvnem obtoku, preozka obleka, shujševalne diete, intenzivna telesna aktivnost, itd…
Presenetljivo je dejstvo, da metode, kakršnih namen je odpravljanje in zdravljenje celulita, bolezenskega stanja kože ne izboljšajo, ampak se v nasprotju bolezenske spremembe še poslabšajo.
Do nenadnega zmanjšanja izločanja elastina lahko pride pri jemanju nekaterih zdraliv ali ob nestrokovnih in neobičajnih shujševalnih dietah.

PREHRANA

Nobena dieta ni priznana kot anticelulitna, saj so za normalno delovanje kože potrebne različne, vendar količinsko bogate snovi. Z dieto se poslabša, zato je hujšanje (stradanje) močno prepovedano.
Koristna izguba teže je samo takrat, kadar se le ta zmanjša zaradi zmanjšanja maščobnega tkiva ne pa zaradi zmanjšanja mišičnega tkiva ali izgube vode, kot se zgodi pri večini nestrokovnih in slabih diet.

ELEKTROSKULPTURA (prerazporeditev snovi s pomočjo elektrike)

Molekule vode in snovi, ki so v tkivu v človeškem organizmu se s pomočjo električnega toka nizke napetosti z lahkoto prerazporedijo.
Glede na dele telesa, ki naj bi jih zdravili in glede na stanje obolenja je možnih 400 različnih načinov povijanja.
Glavni cilj eletroskulpture je ohraniti ali ponovno pridobiti zdravo kožo in lepo postavo.
Za razliko od lokalne elektroterapije, ki deluje samo na določene dele telesa (stegna, boki, kolena), eletroskulptura deluje na celo telo – ne samo na dele, ki jih je prizadel celulit, pač pa vpliva na spremembe v notranjih tkivih po celem telesu.
Zaradi delovanja na celotni organizem, eletroskulptura zagotavlja intenzivnejša in hitrejša izboljšanje prizadetih tkiv.
Elektronski naboj je natančno določen na samo po jakosti, ampak tudi po gostoti, saj do sprememb v tkivu pride le, če sta gostota molekul in gostota elektomagnetnega polja enaki. Ta skladnost je temelj celotne metode.

Blaga metoda, ki temelji na fiziološkem ravnotežju.

Navajamo Vam sedem pozitivnih rezultatov elektoskulpture:

  • izboljšanje cerkulacije in delovanja limf
  • povečano izločane
  • zgubljanje telesne teže (če je to potrebno)
  • krepitev napetosti kože
  • zmanjševanje kožnih nepravilnosti
  • sprostitev
  • dobro počutje

Priporoča se 10 tretmanov v obdobju 30 dni, potem pa vzdrževanje 1-2x mesečno.