Masaže

ayurveda-masaze-banner-verticalAbhyanga (splošna, najbolj razširjena ayurvedska masaža) ~ Beseda Abhyanga v prevodu pomeni ”roke, ki ljubijo”. Masaža s terapevtskimi olji je nežna in pomirjevalna. Namenjena je stimulaciji točk, ki omogočajo sproščanje strupenih snovi iz celic človeškega telesa ter ga hkrati psihofizično uravnovešajo.Shirodhara (duševna sprostitev) ~ Shirodhara se največkrat uporablja v kombinaciji z Abhyango: tako, kot Abhyanga vpliva na telo, tako Shirodhara vpliva na človeški um. Terapija je še posebej priporočljiva takrat, ko pride do deorganizacije v vati oziroma ko se pojavijo nespečnosti, nemir in druga anksiozna stanja. Shirodhara se osredotoča na sprostitev centralnega živčnega sistema.

Marma terapija (uravnovešanje in prečiščevanje preko energetskih točk) ~ Marma terapija je zelo intenzivna terapija, ki preko t.i. marma točk prečiščuje naše telo in um ter tako uravnoveša organizem. Marma terapija je posebej učinkovita pri pomirjanju in uravnavanju neravnovesji in premagovanju emocionalnih blokad. Izvaja se brez olja, na oblečeno telo.

Padabhyanga (masaža stopal) ~ Stopala so eden najpomembnejših delov našega telesa, tudi zato, ker se živčevje mnogih organov konča prav tam. Masaža vitalnih točk stopal oziroma stimulacija živčevja na stopalih. Učinkuje na obnovitev vitalnih funkcij različnih organov telesa. Padabhyanga je tako priporočljiva ljudem, ki imajo težave z nespečnostjo in utrujenostjo. Izvaja se s terapevtskimi olji.

Shiroabhyanga (masaža obraza in glave) ~ masaža z ayurvedskimi olji.

Masaža hrbta in glave ~ sprostitvena in protibolečinska masaža z ayurvedskimi olji.